Проекција на видео перформанси „Пречки во програмата“

Медиа/Арт клубот – Скопје на Младински образовен форум организира проекција на видеата од работилницата за перформанс наречени „Пречки во програмата“. На проекцијата ќе бидат прикажани делата на младите креатори кои беа сработени во изминатите три месеци на работилницата организирана од Медиа/Арт клубот – Скопје. На работилницата присуствуваа млади луѓе на возраст помеѓу 16 и 23 години. Работилницата беше водена од Дени Стојанов, дипломиран актер. Read More

Изложба на фанзини „Напиши го тоа што сакаш да го прочиташ“

Медиа/Арт клубот – Скопје на Младински образовен форум организира изложба на фанзини наречена „Напиши го тоа што сакаш да го прочиташ“. На изложбата ќе бидат прикажани делата на младите креатори кои беа сработени на работилницата за фанзини. На работилницата присуствуваа млади луѓе на возраст помеѓу 16 и 25 години. Read More

„Што му недостига на мојот град?“ – Локален јавен настан во Тетово

Медиа/Арт клубот на Младински образовен форум од Тетово го реализираше настанот „Што му недостига на мојот град“. Настанот започна со работилница за историското минато на Тетово, а продолжи со поставување на интерактивна мапа на градот, каде што младите и граѓаните може да ги искажуваат проблемите и идеите. Таблата беше поставена 7 дена на платото пред Центарот за култура „Иљо Антевски – Смок“ во Тетово. Read More

Енгејџ – конференција за друштвен активизам

Во Кино Култура денеска од 12 часот започнува шестото издание на ЕNGAGE – конференцијата за друштвен активизам, во организација на Младински образовен форум и Радио МОФ.

Преку ENGAGE, МОФ и Радио МОФ се стремат да го подигнат нивото на информираност на граѓаните, нивната присутност и активно делување, како онлајн така и во физичкиот простор. Read More

Групата Кунстверкштат на МОФ ја доби Гран при наградата на Драмскиот аматерски фестивал во Кочани

Претставата „Илустрации за тоа како идејата го запрепастува човекот кој не е спремен за неа“ во режија на Наталија Теодосиева и Јаков Спасов, а одиграна од театарот Кунстверкштат на Младинскиот образовен форум, ја понесе Гран при наградата „Васил К. Ќортошев“ на 53. Драмски аматерски фестивал во Кочани. Read More

Изложбата „Ана Франк – Историја за денес“ ќе биде отворена и во Крива Паланка

Изложбата „Ана Франк – Историја за денес“ ќе бите свечено отворена на 12.05.2017г.(петок) во 20 часот во Локалната установа Градски Музеј – Крива Паланка во соработка со Средното пштински училиште „Ѓорче Петров“.

Градскиот музеј изложбата ја организира во чест на 9-ти мај – Денот на Европа. Read More

Иницијатива „И јас подарив книга“ – Тетово

„И јас подарив книга“ е наречена акцијата во која, утре во 12 часот, ќе бидат поставени два пункта за донирање и размени на книги во Тетово. Настанот го организира Младинскиот образовен форум (МОФ) – Тетово, заедно со иницијативата „Мрдни со прст“ и Националниот младински совет на Македонија, со цел да се одбележи Меѓународниот ден на книгата, 23-ти април. Read More

Јавен перформанс во Струга

Како резултат на двомесечната обработка на модулот Перформанс кој се реализираше од јануари до март 2017 година членовите на Медиа/Арт клубот од Струга изведоа јавен перформанс на повеќе локации низ Струга. Read More

Изложбата „Ана Франк – Историја за денес“ отворена во Куманово

Во организација на Младинскиот образовен форум и Куќата на Ана Франк од Холандија денеска во Центарот за култура „Трајко Прокопиев“ во Куманово беше отворена патувачката изложба под насловот „Ана Франк – Историја за денес“. Read More

Изложбата на документи и фотографии „Ана Франк, лекции за денес“ во Велес

Да се допре до младите, на средношколска возраст, за да се запознаат со неколку исклучително важни општествени теми како што се дискриминација, расизам, антисемитизмот и борбата со предрасуди и стереотипи. Младите да не судат по потеклото, изгледот или било која друга основа. Ваква цел има изложбата документи и фотографии „Ана Франк, лекции за денес“ што денеска, на Меѓународниот ден на холокаустот, во средното стручно училиште „Коле Неделковски“ во Велес ја отвори Младинскиот образовен форум. Изложбата говори за ужасот што нацизмот и холокаустот го сторија во втората светска војна над Евреите. Read More