Најава: Lincoln-Douglas дебата за вистинските проблеми на младите

Ромаверзитас и Младински образовен форум (МОФ) ве покануваат на јавна Lincoln-Douglas дебата насловена како “Млади за млади – дебата за вистински проблеми”, која ќе се одржи на 22ри април (понеделник), во ГЕМ клуб (Стара чаршија, Менада), со почеток во 17:00 часот.

На оваа јавна дебата, младите од дебатниот клуб кој Ромаверзитас го спроведува заедно со МОФ, ќе ги презентираат вештините со кои се стекнале од обуката за дебата.

Дебатерите ќе аргументираат на повеќе тези поврзани со позицијата на младите во Република Македонија:
– Младите во Македонија немаат иднина на професионален план;
– Младите во Македонија треба да се вклучат во активностите на политичките партии;
– Социјалните бенефиции на младите во Македонија треба да бидат исти со оние на пензионерите;

Дебатерите се подготвени и чекаат на ваше присуство!

Сподели