Тренинг за средношколско организирање

На 06.12.2018 (четврток) во просториите на Канцеларија за млади при општина Центар се одржа обука за средношколско организирање и учество.

На овој тренинг учество земаа 14 средношколци од средните училишта на територија на Град Скопје кои имаа прилика да се запознаат важноста на средношколското организирање, но и младинското организирање и учество, како и засегнатите страни во целиот процес. Понатаму, тие ги споделија и своите искуства во поглед на средношколското организирање во нивните училишта.

Оваа обука е организирана од страна на Младински образовен форум во партнерство со Коалиција на младински организации СЕГА и Првата детска амбасада во светот Меѓаши, а со поддршка од страна на Фондација Песталоци.

Сподели