Посета на општина Велес

На 10.05.2019, 15 ученици од Учиме право клубот во Велес имаа можност да ја посетат општината Велес. Вработените во општината организираа мини тура низ општинската зграда каде младите се запознаа со работата на Советот на општината, комисиите и општо сите надлежности кои ги има општината во носењето на одлуки. На оваа средба се разговараше за начинот на кој функционриа една единица на локалната самоуправа, но и прашања поврзани со изборот на високото образование, како и прашањата поврзани со граѓанскиот активизам кај младите.

Активноста се спроведува во склоп на проектот: Ангажирање на младите за студентски и младински политики, поддржан од Фондацијата Отворено општество – Македонија.

 

Сподели

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.