„ACTIVATE TALKS“ во Кино Фросина – Настан кој ги обединува младите лидери

УНИЦЕФ и Младинскиот образовен форум на 27ми ноември (четврток) со почеток во 12 часот во Кино Фросина (МКЦ) се домаќини на настанот Activate Talks.

Аctivate Talks треба да ги обедини на едно место младите лидери да дискутираат и воедно да ја информираат и мотивираат публиката за учеството на децата и младите во пресрет на 25-та годишнина од Конвенцијата за правата на детето.

Настанот ќе биде отворен со воведни говори на  Амбасадор Аиво Орав, Ambassador Aivo Orav, Шеф на Делегацијата наЕвропската унија и Д-р Бертран Демулен, Претставник на УНИЦЕФ.

Шест иноватори ќе презентираат идеи кои ги трансформираат животите на децата и младите луѓе:

– Марко Видачек, Граѓански активист, аматер фотограф и уметник

– Александар Матовски – Цако, Активист за човекови права

– Марија Мирчевска,  Програмски координатор во Младински образовен форум

– Арбен Ристеми,  Национален младински совет

– Јасмина Чашуле, Trash Fashion Македонија

– Валентина Тасева,  Девојките во ИКТ(Информатички Комуникациски Технологии)

Регистрацијата за учесници на Activate Talks e отворена до 26ти на следниов линк, можност за учество на настанот ќе имаат првите 100 пријавени учесници.

Повеќе информации за говорниците и самиот настан може да најдете тука.

Сподели