Ајде Биди Волонтер – Водич за волонтери

Краток опис: Брошурата Ајде Биди Волонтер има за цел да им помогне на младите кои сакаат да волонтираат да ги запознаат своите права, обврски и можности, но и да даде мотивација за волонтерство. Во кусата брошура се наведени одговорите на најчестите прашања кои ги имаат волонтерите, но и организациите кои работат во волонтери.

Издава: Младински образовен форум

За издавачот: Марјан Забрчанец, извршен директор

Автори: Сања Стефановиќ, Сања Божовиќ

Издадена: 2014 година

Изданието е поддржано од Проект на УСАИД за граѓанско општество.

Линк за преземање

Сподели