ДЕБАТНА КОНФЕРЕНЦИЈА – INTEGRATED TALKS

Младински образовен форум во соработка со Проектот на УСАИД за меѓуетничка интеграција во образованието, на 8 и 9 февруари ја одржа првата дебатна конференција – Integrated talks. На конференцијата посветена на аргументацијата и меѓукултурната размена учество земаа 100 средношколци од 10 градови од Македонија.Конференцијата им овозможи на учесниците да слушаат предавања за: – “Интеркултурен дијалог и културен диверзитет во Македонија” – одржано од Проф. Маја Мухиќ – “Улогата на младите во развојот на културата, дебата и медиумите” – одржано од Назим Рашиди – “Како се користи дебата во реалниот живот” – одржано од МОФ тренери и “Ефективно јавно говорење” – одржано од МОФ тренери Покрај тренинзите учесниците и тренерите имаа можност да земат учество во Агора дискусија на тема “Културен диверзитет и младинска соработка во Македонија”, на која говореа Мерсиха Смаиловиќ, Ива Михајловска и Бујар Лума.

Сподели

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.