Домовите ужасни, а студентите трпат и молчат

Прилогот на Димитар Бабалков зборува за лошите услови во кои живеат студентите во скопските студентски домови, а го поставува и прашањето, зошто студентите молчат и ги прифаќаат неподносливите услови, наместо да се активираат и да ги притискаат надлежните институции да ги реновираат студентските домови.

Прилогот е подготвен во рамките на проектот „Млади промотори на слободата на изразувањето”, поддржан од ЕУ преку европскиот инструмент за демократија и човекови права (ЕИДХР), а го реализираат Фондацијата НВО Инфоцентар и Младински образовен форум.

 

Domovite uzasni, a studentite trpat i molcat by Radio Mof on Mixcloud

Сподели