Гостинско предавање од страна на адвокатката Натали Петровска 19.06.2017

На 19-ти јуни (понеделник) 2017 година во просториите на ГЕМ Клуб, членовите на скопските Учиме право клубови присуствуваа на гостинско предавање одржано од страна на адвокатката Натали Петровска која е и в.д. Извршна директорка на Коалицијата Сите за правично судење. Средношколците имаа прилика да слушнат и научат нешто повеќе за тоа каков вид на образование и работно искуство се потребни за да се стане адвокат, каква е моменталната состојба со адвокатурата и правосудството во Република Македонија воопшто, но и за казненото право и кривичната постапка кои се специјалност на адвокатката Петровска.

Младите се интересираа за тоа какви се условите и можностите за водење на адвокатска канцеларија во нашата држава, каков е идеалниот кандидат за приправник или стручен соработник според мислењето на адвокатката, а прашаа и за нејзин став во однос на одредувањето на видот, висината и одмерувањето на казните. Програмата Учиме право упатува благодарност до адвокатката Петровска за одвоеното време и мошне интересниот пристап кој таа го одбра за водење на ова предавање, а се надева и на идна соработка со Коалицијата Сите за правично судење.

Сподели

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.