Гостување на МОФ на НОВА ТВ

Мартин Алексоски, МОФ говори за корупцијата во високото образование, за студентите и нивната пасивност, неактивизам и плашливост да се изборат за сопствената иднина.

На дебатата требаше да гостува и претседателот на Студентскиот Парламент, Кирил Спироски кој не одговори на поканата да проговори за корупцијата во високото образование.

Повеќе информации околу истражувањето на МОФ насловено: „Регионално истражување за перцепција на корупција во високо образование“ можете да прочитате на следниов линк:
Поткуп, корупција и непотизам – Секојдневие за студентите

Сподели