Прв турнир во мал фудбал на граѓански организации

Младите можат, со поддршка на Агенцијата за млади и спорт и општина Ѓорче Петров и во соработка со Младинскиот образовен форум и Сојузот на извидници на Македонија го организираат првиот „Турнир во мал фудбал на граѓански организации“.

Се покануват сите граѓанските организации од целата држава да пријават екипа и да земат учество на овој турнир. Турнирот ќе се одржи во салата во Христо Батанџиев -Ново Село (Општина Ѓорче Петров) во периодот од 11 до 22 Јуни. Натпреварите ќе се играат во периодот од 18:00 до 22:00 часот.

За учество на турнирот секоја екипа треба да поднесе котизација од 2000 денари.
Собраните средства ќе бидат наменети за поддршка на гладни преку
здружението „Банка за храна“.

Средствата за учество на турнирот се уплаќаат до:
Примач: „ЗГ Младите можат”
ж-ска: 300000002934674, депонент Комерцијална Банка АД Скопје
Цел на дознака „За турнир во мал фудбал“.

Сите заинтересирани организации можат да аплицираат со:
– Пополнување на апликација за учество (Апликација за турнир)
– Потврда за уплата (скенирана уплатница)

Документите треба да се испратат на info@youthcan.org.mk најдоцна до 5 јуни (среда)
Напомена:
– Секоја екипа е составена од 6+2 играчи (6 во игра + 2 резерви)
– Една организација може да пријави само една екипа

Салата се наоѓа на патот од Ѓорче Петров према Волково веднаш пред пругата. Мапа до салата

Сподели