Хуманитарна волонтерска акција во Тетово „И јас помогнав некому“

По повод обележување на денот на волонтерството – 5ти декември – Младински образовен форум организира акција за собирање храна и облека која понатаму ќе биде доставена до социјално загрозените семејства во општина Тетово и руралните места. Акцијата се спроведува во рамки на Проектот на УСАИД за граѓанско општество.

Донациите треба да содржат чиста облека и храна која ќе може да стои подолго(тестенини, конзервирана храна, зимници, брашно, шекер, сол, зејтин, еурокрем, и сл.)

Бидете хумани и покажете дека и вие можете да помогнете некому!

Сподели