Интервенција на јавен простор во Скопје

На 22-ри декември (сабота), со почеток во 12:00 часот, членовите на Медиа/Арт клубот Скопје на Младински образовен форум реализирaa интервенција на јавен простор во паркчето кое се наоѓа на ул. 50-та Дивизија веднаш до спортското игралиште.

Младите креативци ги обновија и поправија веќе постоечките делови од паркчето, како што се клупите, лулашките и трансформаторите. Исто така поставија и различни арт инсталации кои дополнително ја збогатија и разубавија естетиката на паркчето. Акцијата ја спроведоа дваесеттина средношколци- членови на Медиа/Арт клубовите.

Целта на членовите на клубот е да се крене свеста кај младите за самоиницијативно организирање и општествено дејствување. Покрај дадената согласност за измена на просторот, интервенцијата на паркчето беше поздравена и од Општина Центар и Градоначалникот на Општина Центар Саша Богдановиќ.

Активноста е поддржана од Фондацијата Отворено општество – Македонија.

Сподели

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.