Избрани се учесниците на циклус од шест обуки за работни вештини за млади

Младински образовен форум во соработка со Волонтерски центар Скопје, Капитал Медиа Груп, Општина Карпош и Општина Центар, со поддршка на Агенцијата за млади и спорт и Програмата за развој на Обдинетите нации во рамките на проектот “Гласот на младите, граѓански ангажман и учество на локално ниво“ ја објавува листата на учесници на циклус од шест обуки за јакнење на капацитетите на младите и зголемувањето на нивното активно учество во општествените процеси и процесите на носење одлуки.

За селекцијата на учесниците беше формирана комисија со по еден претставник од Младински образовен форум, Обединетите нации и Агенцијата за млади и спорт. Селекцијата беше направена врз основа на предходно дефинирани критериуми како и беше земен предвид етничкиот и родовиот баланс на групите како и застапеноста на претставници од различни факултети.

Им честитаме на сите избрани учесници, а сите останати ги охрабруваме да продолжат да ги следат нашите активности.

Листа на избрани учесници:

Димитар Димитровски
Ивана Наткова
Моника Петкова
Ана Божарова
Катерина Јакимовска
Бошко Софијанов
Елена Десковска
Кристина Стојчевска
Нада Стојменова
Сања Здравковска
Синиша Митаноски
Нино Домазетовиќ
Славко Јовановски
Христина Петровска
Ванчо Чибански
Александра Максимова
Весна Сибиновска
Елена Стојкова
Кристина Димитриеска
Сунаи Сабриоски
Александар Ванчоски
Блаже Јосифовски
Кристина Станојкова
Ардиан Мифтари
Сподели