Јавен перформанс во Струга

Како резултат на двомесечната обработка на модулот Перформанс кој се реализираше од јануари до март 2017 година членовите на Медиа/Арт клубот од Струга изведоа јавен перформанс на повеќе локации низ Струга.Перформаснот во целост беше подготвен од страна на членовите и ја да ги отсликуваше проблемите или недостатоците со кои се соочуваат младите Стружани. Целта да се привлече внимението на Стружани на креативен начин и да се поттикне дискусија и потенцијална акција во иднина со цел да се подобри животот на младите во Струга. Настанот се случи на повеќе локации во централното подрачје на Струга и во близина на кафе баровите како и покрај кејот на Дрим.

Сподели