Јавна трибина „Студентското организирање како преуслов за квалитетно високо образование”

Младинскиот образовен форум ве поканува да го проследите настанот кој има за цел да понуди конструктивна дискусија за студентското организирање и учество во Р. Македонија. Настанот ќе се одржи на 23.09.2015 (вторник), со почеток во 11.00 часот, на платото на УКИМи е поддржан од Проектот на УСАИД за граѓанско општество.

Јавната трибина ќе започне со презентација на наодите од анализата за „Студентско организирање и учество во Република Македонија”, од страна на претставник на Младински образовен форум.

Поканети говорници за оваа панел дискусија се: Проф.Д-р. Димитар Гелев [професор на  Правниот факултет „Јустинијан Први” во Скопје]; Ивана Туфегџиќ [претставник од Студентскиот пленум]; Александар Стојановски [поранешен студентски активист].

Во изработената анализа се дискутираат учеството на студентите во универзитетските и факултетските тела, организациската поставеност и работата на студентските парламенти на сите државни универзитети во Република Македонија. Публикацијата ги дискутира и формите на организирање на матичните факултети на УКИМ и европските практики.

На настанот е дозволено видео и аудио снимање. Говорниците на трибината ќе бидат достапни за изјава 15 минути пред почетокот.

Повеќе информации на https://www.facebook.com/events/1499082950408057/

Сподели