Кунстверкштат го прослави 5тиот роденден

Групата за перформанс Кунстверкштат на Младински образовен форум на 25-ти март 2019 (понеделник) во Кино Култура со почеток во 20:00 часот ја имаше петата изведба на претставата „Немам каде да се вратам“ и воедно го прослави јубилејниот 5-ти роденден на групата.

Кунстверкштат, од формирањето во 2014 година досега имала 4 перформанси: „Нешто мора да се смени“, „Банки дигнаа палати“, „Ќе има војна“ и „Нивниот пат“, како и 4 претстави: „Ом царе, царе“, „Ненаучена лекција“, „Илустрации за тоа како новата идеја го запрепрастува човекот кој не е подготвен за неа“ и „Немам каде да се вратам“. Во мај 2017 групата го освои Гран При-то на Драмскиот аматерски фестивал- Кочани за претставата „Илустрации за тоа како новата идеја го запрепрастува човекот кој не е подготвен за неа“.

По изведбата на претставата, групата им подари благодарници за особено залагање и личен придонес за развојот на групата и несебична поддршка на членовите на младите талентирани поединци кои работеа со групата во изминативе 5 години: Петар Антевски, Ангела Стојановска, Христијан Поп- Симонов, Васко Костовски, Ирена Мирческа, Наталија Теодосиева, Јаков Спасов, Милош Андоновски и Дени Стојанов. Во фоајето на Кино Култура присутните имаа можност да се забавуваат со The DD’s.

Претставата „Немам каде да се вратам“ е претстава за талкањето на сириските бегалци. Да се талка значи и да се трага, да се бега, а во оваа претстава тоа значи и да се најде.

Она што ликовите од оваа претстава го наоѓаат е нивниот сопствен однос кон она од кое што бегаат. Дејството се случува во еден од бегалските кампови во Македонија и откако ликовите ќе се соочат со своите задоцнети бури, продолжуваат по својот пат до некоја од европските земји.

Текст: Милош Андоновски
Режија: Дени Стојанов
Во претставата играа: Ангел Таневски, Влатко Јовановски, Ивона Кузмановска, Јана Бангиева, Марина Таневска, Петар Мукоски, Срна Дуковска, Тамара Ангелова, Тина Спировска, Филип Христовски и Христина Мирчевска.

Групата Кунстверкштат ви благодари на сите за присуството!

Сподели

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.