Македонските дебатери се натпреваруваа за учество на Macedonia Open

300010_167217206701553_104928802930394_301833_1020233462_n

На 22 октомври 2011 во организација на Младински образовен форум во СУГС „Никола Карев“ се одржаа квалификациите за избор на македонски дебатери кои ќе земат учество на интернационалниот дебатен турнир Macedonia Open 2011 кој традиоционално го организира МОФ. На турнирот учество земаа дебатери од 6 градови (Велес, Гевгелија, Штип, Кичево, Дебар и Скопје). 

Низ четирите рунди, тезите на кои тимовите дебатираа и се бореа за добар пласман беа следниве :

Motion 1: Governments should prioritise liberty over safety.

Motion 2: Governments should restrict electronic communication in cases of protests and riots.

По завршувањето на натпреварувањето ги имаме и тимовите и дебатерите кои ќе ја претставуваат Македонија и МОФ на Мacedonia Open 2011:1. Велес – Дејан Ризински, Весна Радиновска, Моника Саздова

2. Кичево – Мартина Матеска, Христијан Стојановски, Емили Лауташ

3. Гевгелија – Викторија Атанасовска, Марија Стојанова, Ангел Јованов4. Скопје – Елена Мицајкова, Христина Шеќерова, Сара Кајевиќ, Огнен Јакасановски, Марија Гелмановска, Марија Тодоровска, Милка Геровска, Теодора Столева, Игор Ангеловски

Им честитаме на најдобро пласираните дебатери и им посакуваме успех на Macedonia Open 2011  кој ќе се одржи на 28-30 октомври 2011 и на кој учество ќе земат дебатери од: Словенија, Србија, Романија, САД, Косово, Албанија, Словенија и Хрватска.

Фотографиите од турнирот можете да ги погледнете на следниот линк
Сподели

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.