Меѓународен турнир Bosnia Open

Bosnia Open е интернационален дебатен турнир кој се одржува секоја година во Босна (Сараево и Јахорина) во  месец  декември и ги секоја година ги обединува дебатерите од Балканот и пошироко. На овој дебатен турнир се дебатира Карл Попер форматот. Досега на овој турнир земале учество 18 дебатери од МОФ и најзначен успех кој го постигнале е виското 3 говорничко место кое оваа година му припадна на Огнен Јакасановски.

Сподели