Меѓународни дебатни турнири

Дебатерите во рамките на дебатната програма покрај натпревари на национално ниво, ја мерат силата на кажаниот збор и имаат можност секоја  година да бидат дел од голем број интернационални турнири меѓу кои Budva Open, Belgrade Open, Bosnia Open, Bulgaria Open, Belgrade Open турнир во парламентарна дебата за студенти, ИДЕА форум за млади и многу други.

Сподели