Младинската култура заслужува свој простор

Денес, 29ти август 2014, на плоштадот во Кавадарци  на пладне осумдесетина млади од 14 градови низ Македонија преку невообичан перформанс ги запреа минувачите на плоштадот и им понудија да бидат дел од еден имровизиран младински културен центар – на отворено.

На плоштадот во градот во текот на половина час фунционираше импровизиран младински културен центар во кој се случија: младинска дебата, филмска проекција, театарски перформанс и музички настап, а се „отворија“ и работилници за уметност, клуб за изучување јазици и литературно друштво.

Овој настан беше дел од шестата по ред МОФ Летната академија која се одржа во Михајлово – Кавадарци.

Целосната галерија можете да ја погледнете на следниот линк.IMG_1549

Сподели