Младински перспективи низ процесот на истражување

Оваа публикација е збирка на резултатите од спроведените истражувања во рамки на Академијата за млади истражувачи 2013, реализирана од страна на Фондацијата Фридрих Еберт, во соработка со Институт за демократија и Институт за социолошки и политичко-правни истражувања.

Во истражувањата се обработени широк спектар на теми од областа на човекови права, работнички права и синдикати, студентски организации, културолошки вредности, политичка партиципација преку социјалните медиуми, насилство меѓу младите, инволвираност во локалната заедница и др.

Во публикацијата, вклучени се 2 истражувања реализирани од членови на МОФ :

“Насилно oднесување кај средношколците” – Моника Божиновска
“Дебатата како фактор во определување на идеолошката определба кај студентите и средношколците” – Марија Мирчевска, Антонио Даниловски

Издава: Фондација Фридрих Еберт

Автори: Божиновска Моника, Бојаџиева Афродита, Бошков Габриела, Васева Ивана, Даниловски Антонио, Мирчевска Марија, Јанческа Маријана, Пешевски Иван, Старова Нина

Издадена: 2014

Линк за преземање

Сподели