Младите уметници со желби за градот!

На 18-ти октомври 2014, Младински образовен форум во соработка со Општина Струга и ЗРА „Аква“ од Струга го организираа настанот „На градот му треба“ во рамките на Проектот на УСАИД за граѓанско општество.

Настанот опфати боење на северната страна од спортското игралиште „Караорман“ при што се креираше улична галерија на 160 метарски ѕид. Со оваа галерија, уметниците и младите од Струга ја истакнаа потребата од слободата на изразување, ги споделија своите потреби и желби за градот и се ангажираа во уредување на еден дел од него.

Настанот траеше во текот на целиот ден, а учествуваа улични уметници од повеќе градови од државата со различно ниво на искуство.

Во текот на целиот настан посетителите имаа можност да се вклучат и да обојат дел од ѕидот, како и да уживаат во дружењето со организаторите и членовите на МОФ центарот во Струга.

Сподели