Најава: Работилници на тема „Средношколско организирање и учество“ во Велес и Неготино

На 20 и 22 март 2013 година, во средните училишта ССОУ “Димитрија Чуповски“ – Велес и СОУ “Св.Кирил и Методиј“ –  Неготино, ќе се одржат првите од низата работилници на тема “Средношколско организирање и учество“, во рамки  на проектот Локална младинска иницијатива. Целта на овие работилници е да се даде придонес кон зголемено и активно учество на средношколците во носењето на одлуки во образовните процеси. Првите работилници ке бидат на тема Права слободи, обврски и механизми за заштита , каде слушатели ќе бидат средношколци кои се преставници во средношколската унија во рамки на училиштето.

Сподели