Најава: Трибина „Евтини студентски приказни“

Младински образовен форум (МОФ) ве поканува да присуствувате на престојниот студентски настан на тема „Евтини студентски приказни“, кој ќе се одржи на 17.04.2013 (среда) на факултетот за Земјоделски науки и храна, во 12 часот.

На „Евтини студентски приказни” ќе се одржи јавна дискусија на тема „Студентско организирање“, на која како панелисти ќе говорат Самоил Малчевски (поранешен претседател на СПУКМ), Мирослава Симоновска (новинар во Фокус и ПлусИнфо) и Мартин Алексовски (претставник од МОФ). Посебно место во дискусијата ќе и се даде и на самата публика, која ќе може да ги образложи нејзините ставови и мислења.

На настанот ќе биде прикажан документарн филм за студентското организирање во Македонија. Дополнително, ќе бидат презентирани повеќе можни модели за студентско организирање, со можност за нивно коментирање, дополнување, како и предлагање на нови модели од страна на публиката.

Линк до ФБ настан

Сподели