[Настан за улична уметност] Артенштајн

Артенштајн е настан кој претставува собир на улични уметници, аматери и ентузијасти со цел да ги нацртаат своите желби за урбаниот Франкенштајн – Скопје.

На настанот посетителите ќе имаат можност да ги нацртаат со спреј своите желби за градот на дел од таблите кои ќе бидат поставени. 

Арт клубот на Младински образовен форум ве поканува на неколку часовно дружење на тема: „Што му фали на Скопје?“

Настанот започнува во 12 часот, пред Монтажната/мобилната галерија во Паркот на франкофонија. 

Музичка поддршка: Радио МОФ

Сподели