Национално дебатно првенство 2017

На 5ти и 6ти мај во просториите на Универзитетот ФОН се оддржа Националното дебатно првенство за средношколци. На турнирот учество земаа 15 тимови, 15 судии и 5 волнтери, членови на дебатната програма на МОФ. Турнирот се состоеше од 4 прелиминарни рунди, полуфинале и финале и се дебатираа две подготвени тези и една импромпту теза на анлиски јазик во World Schools дебатниот формат.Тезите кои се дебатираа се следните: Теза 1: “THW limit the development of the artificial intelligence” Teза 2: “TH prefers a prosperous autocracy over a fragile democracy” Tеза 3: “THB That graduates of developing countries should work in their native states for a minimum of 3 years” Победник на турнирот е тимот составен од Ана Угрова, Јаков Шаревски и Анастасија Марковска. Додека најдобрите тројца говорници се Андријана Пејчиновска, Јаков Шаревски и Анастасија Марковска.

Сподели

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.