Онлајн предавање на тема „Design thinking“

На 27 март се одржа второто отворено предавање од проектот Младински претприемачки вештини. Овој викенд младите имаа можност да научат повеќе за темата “Design thinking” за што зборуваше Софија Богева.

Софија е консултант за иновации и во последните неколку години, таа била ангажирана да работи како креатор на креативна содржина, „design thinking фасцилитатор“, тренер, консултант за стратегиски иновации и модератор на повеќе проекти за УНДП, УНИЦЕФ, ГИЗ и УСАИД во Македонија и во странство во областа на образованието, иновациите во јавниот сектор, регионалниот развој, креативните индустрии итн.

Таа на предавањето објасни како да се искористи design thinking за да се пристапи кон иновациите преку разбирање на потребите на клиентот, брзото прототипирање и генерирање креативни идеи. Дополнително, таа објасни како овој начин на размислување ќе го трансформира начинот на кој претприемачите развиваат производи, услуги, процеси и организации.

Предавањето беше одржано на англиски јазик, и го проследија 25 млади луѓе од целата наша држава.

Следете нè на социјалните мрежи за да се пријавите на следното отворено предавање од проектот за Младински претприемачки вештини.

Овој проект е поддржан од Амбасадата на САД. Мислењата, откритијата и заклучоците или препораките изнесени овде се на имплементаторите/авторите, и не ги одразуваат оние на Владата на САД.

Сподели