Перформанс: „Ом Царе, Царе“ – Кунстверкштат

Групата Кунстверкштат во рамките на Медиа/Арт клубот Скопје на Младински образовен форум ве поканува на театарскиот перформанс „Ом Царе, Царе“ на 26.05.2015 во Салон 19-19 со почеток во 20 часот.На наше големо задоволство е да ве повикаме да ни се приклучите на премиерата на новиот перформанс „Ом Царе, Царе“ кој го прикажува светот на еден цар што ја поделил земјата на две и сега владее. Царот е при себе. Ние сме глупи. Царот е паметен. Царот ги прочитал сите книги на светот, а некои и ги напишал. 

Ама царот не го прочитал нашето сценарио, да знае што му се спрема.

Кунстверкштат е група на млади ентузијасти и љубители на театарот. Започна како идеја на двајца, а прерасна во друштво без граници на креативност, посветеност и младинска критична мисла. Групата започна со работа во февруари 2014 како интерактивна работилница за перформанс и до сега има настапувано на повеќе настани како „Кој се плаши од молкот лош?“, конференцијата за друштвени медиуми и активизам „Engage”, Skopje Creative Hub, окупацијата на УКИМ „Автономна зона“ како и самостојните изведби на своите перформанси.

Репертоарот на Кунстверкштат ги вбројува перформансите „Нешто мора да се смени“, „Банки дигнаа палати“ и „Ќе има војна“ кои обработуваат различни теми од живеењето во Скопје на еден млад човек кој размислува поинаку од толпата.

Влезот е бесплатен, но поради капацитетот на седишта во Салонот 19-19 потребно е да се регистрирате на следниот линк:https://goo.gl/A2zmVZ, а вашиот билет ќе можете да го подигнете најкасно до 19:50 пред влезот на салата.

Сподели

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.