По повод „Cult+Alt+Repeat“, МОФ гостуваше во МРТ

Теодора Столевска од МОФ гостуваше во МРТ, по повод мофовското културно лето во дворот на Радио МОФ и Младинскиот образовен форум. Досега, во рамките на програмата се беа изложени фотографиите на (име), ДЈ сет со К-Р-К, како и гледање на иднината на тарот карти.

Културното лето во МОФ трае од 29-ти јули до 31-ви август 2021 година. Младите низ повеќе настани ќе имаат прилика да се социјализираат, меѓусебно да се запознаат, да слушаат квалитетна музика од домашни артисти, да научат да цртаат, да дизајнираат на некоја дигитална алатка, да креираат уметност со примена на реупотреблив дизајн, да проследат актуелен филм, да се опуштат со јога итн.

Преку Cult+Alt+Repeat, МОФ и Радио МОФ се стремат да го подигнат нивото на информираност на младите, да обезбедат простор за младинска и културно дружба и активизам.

Сподели