Посета на Канцеларија на Народен правобранител

На 20-ти април 2017 година, група од 20-тина средношколци од скопските средни училишта ја посетија Канцеларијата на Народниот правобранител на Република Македонија. Средношколците беа предводени од нивните предавачи и ментори. Оваа група беше примена од страна на народниот правобранител г-н Иџет Мемети. Тој ги запозна учениците со поставеноста на Народниот правобранител, надлежностите и начинот на кој оваа канцеларија постапува по поднесените престваки од страна на граѓаните на РМ или по предмети по сопствена иницијатива, а имаа можност и да поставуваат прашања.

Програмата Учиме право при Младински образовен форум ќе продолжи сo остварувањето на вакви посети на институциите на Република Македонија во насока на доближување на државните и јавни институции кон граѓаните со цел зголемување на довербата во истите.

Сподели

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.