Посета на Основен суд Скопје 1

На 25.12.2018 година членовите на почетните Учиме право клубови од Скопје го посетија Основниот суд Скопје 1 – Скопје.
На оваа посета, учениците имаа можност најпрво да се запознаат со старата зграда на судот, каде групата се запозна со просториите, условите за работа и техничката опрема во старата зграда. Потоа, тие ја посетија и новата зграда на судот, која од неодамна е пуштена во употреба и каде се одржуваат поголемиот дел на судењата. Во текот на самата посета, судиката Сандра Крстиќ одржа кратко предавање во кое ги опфати надлежноста на судот, што е потребно да се стане судија, примери од повеќе тековни случаи, како и да одговара на прашњата поставени од страна на групата.

Сподели

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.