Посета на Основен суд Скопје 2 – Скопје

Програмата Учиме право при Младински образовен форум во рамки на својот курикулум спроведува активности за посета на институции со цел за доближување на институциите до младите. Во месец март клубовите од Скопје во повеќе групи имаа можност да го посетат Основниот суд Скопје 2 Скопје. Покрај посетата, тие имаа прилика да се запознаат со работата и надлежностите на судот.

Сподели