Посета на Собранието на Република Македонија

Со посета на Собранието на Република Македонија на 27-ми декември 2017, програмата Учиме право на МОФ ја реализираше последната планирана активност за ова полугодие. Група од 60-тина средношколци, членови на скопските Учиме право клубови се запозна со историјатот на Собранието, надлежностите и начинот на кој функционира институцијата.

Групата имаше средба со Претседателот на Собранието на Република Македонија г-дин Талат Џафери, каде што учениците имаа можност да слушнат како изгледа еден работен ден на Претседателот на Собранието на Република Македонија, да поставуваат прашања. Во рамките на оваа посета групата имаше можност да слушне и претставување на пратеничките Мира Стојчевска и Ивана Туфегчиќ и да поразговараат со нив.

Сподели

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.