[Повик за членови] ЕУ Клуб

Povik za clenovi na EU klubЗемајќи во предвид дека во иднина и нашата држава ќе стане дел од европското семејстсво, младите генерации ќе треба да се вклучат во интегративниот процес на Македонија во ЕУ. Оттука може и да се согледа и потребата од познавање и учење за Европската Унија, нејзините институции, начин на функционирање, политики на ЕУ итн. Токму и затоа и потребата за формирање на ЕУ клуб, кој би продуцирал млади свесни за придобивките од обрските кои доаѓаат со пристапувањето кон ЕУ.

Зошто ЕУ клуб?

  • Да научиш повеќе за Европската Унија;
 • Да ги дознаеш правата и должностите на европските граѓани;
 • Да знаеш како функционираат институциите на ЕУ;
 • Да дознаеш зошто е важно Македонија да се интегрира во ЕУ;
 • Да дознаеш како Република Македонија може да стане дел од ЕУ;

Активностите се интерактивни, едукативни, забавни и неформални:

  • Посети на институции
 • Симулации на институции
 • Квизови
 • Дискусии со експерти од различни области


Секоја сабота од 12 часот во ГЕМ клуб во Стара чаршија.
Наменето за средношколци од Скопје на возраст од 16 до 18 години.

Сподели

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.