Повик за обука за студентските претставници од УКИМ

МОФ објавува повик за учество во обука за студентските претставници од УКИМ.

Имајќи го предвид изборот на Ректор на УКИМ што претстои, важно е сите студентски претставници кои имаат право на глас во изборот да се запознаени (или потсетени) на правата и должностите што ги носи таа функција, Законот за високо образование, подзаконските акти, Статутот на УКИМ и одредбите на Наставно научниот совет (ННС).

Обуката ќе се одржи на 22 мај (понеделник), од 12 часот, во просториите на Млади Хаб. Предавач ќе биде Професор Др. Вангел Доковски. За успешно учество во обуката ќе бидат доделени сертификати.

Доколку сте заинтересирани, пријавете се на следниот формулар.

Обуката е поддржана од Фондација Отворено општество – Македонија

 

Сподели