Повик за практиканти во Радио МОФ

Младински образовен форум отвора повик за 2 (двајца) практиканти во Радио МОФ, каде заедно со искусни новинари ќе работат на теми од интерес на младите.

Повикот е отворен за студенти по новинарство кои во моментов се на додипломски или постдипломски студии по новинарство и сродни науки (комуникации, медиуми, мултимедија), а го имаат избрано новинарството за своја идна професија.

Практикантите, под менторство на новинарите на Радио МОФ, ќе работат на текстови, видеа и поткасти од областа на високото образование, младинските и студентските политики и иницијативи, а ќе треба и да иницираат истражувања на теми за кои недоволно се зборува во медиумскиот простор. Низ текот на праксата, тие ќе научат како да препознаат вест, како да создадат новинарски текст и самостојно да креираат мултимедијален прилог на зададена тема. Истовремено, ќе добијат можност да учествуваат во креирање на содржините на Радио МОФ и да работат во професионална новинарска редакција.

Праксата ќе трае 2 (два) последователни месеци (април – јуни 2019) , по 4 (четири) часа дневно, секој работен ден. За двомесечната пракса е предвиден финансиски надомест.

За аплицирање на повикот потребно е да испратите кратка биографија (CV) и мотивациско писмо (не подолго од 1 страница) на мејлот info@radiomof.mk со назнака „За практикант во Радио МОФ“.

Краен рок за аплицирање е 21 април (недела) 2019 година. За сите информации во врска со повикот може да се обратите на info@radiomof.mk или по порака на профилите на Радио МОФ на Facebook (RadioMOF) и Instagram (radiomof).

Радио МОФ е алтернативен онлајн медиум кој преку продукција на независни и објективни програмски содржини, водени токму од млади автори, ќе се обиде да понуди квалитет, диверзитет и етичност во младинското информирање, со цел да се развијат дискусии кои ќе бидат од корист за младата генерација.

Нашата целна публика се сите млади луѓе и сите граѓани чиј интерес е да бидат информирани за статусот на младите во општеството и кои сакаат негово подобрување.

„Проектот е финансиран од Фондација Отворено општество – Македонија. Содржината е единствена одговорност на авторите и на грантистот, и на ниту еден начин не може да се смета дека ги изразува гледиштата и ставовите на Фондацијата Отворено општество – Македонија.“

Сподели

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.