Повик за работилница за техники на улична уметност

Младински образовен форум (МОФ) во рамките на Медиа/арт клубот-Скопје отвора повик за учество на работилница за улична уметност. Работилницата ќе се реализира еднаш неделно во периодот од  ноември до  мај за време на викендите, односно во саботите во 16:00 часот во просториите на МОФ. Едно предавање е во времетраење од два часа.

Целта на работилницата е да соедини млади и креативни луѓе кои имаат интерес за уличната уметност и да им се овозможи учење на основните техники: типографија, калиграфија, илустрација и изработка на шаблони. По завршувањето на работилницата, сите визуелни дела ќе бидат изложени на финален настан – изложба.

Освен овие техники, пријавените ќе имаат можност да присуствуваат и на работилници кои ќе изучуваат и други области од уличната уметност, согласно годишниот курикулум.

Во текот на работилницата, учесниците ќе имаат шанса да работат со искусни предавачи во полето на типографијата, калиграфијата, графити-уметноста и илустрациите.

Повикот е отворен за сите заинтересирани млади луѓе, а пријавувањето е најдоцна до 6 ноември 2015 година, преку пополнување на пријавата за учество. Напоменуваме дека не е потребно претходно искуство на темата.

Обуките се бесплатни и ќе бидат спроведени на македонски јазик. Повеќе информации може да добиете на Aleksandra_filipova@mof.org.mk

Сподели

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.