Предавање: Finance for Non-finance

Младински образовен форум ве кани на бесплатното предавање „Finance for Non-finance” со Данчо Димков.
Предавањето ќе се одржи на 22 април 2019 (понеделник) со почеток во 18:00 часот во просториите на Јавна соба (ул. 50 Дивизија бр.22, Скопје) и ќе биде на македонски јазик.

Ќе имате можност да научите повеќе за:
– Корисници на финансиски информации
– Основни финансиски поими (приход, трошок, профит, загуба)
– Директни и општи трошоци vs. фиксни и варијабилни трошоци
– Платите како трошок
– Амортизација – што е и како се користи/пресметува?
– Видови на приход
– Предвидување на план на продажба

За предавачот:
Данчо Димков е сериски претприемач со докажано искуство во започнување на бизниси, како и помагање на други стартапи и мали и средни претпријатија. Академски, тој е М-р за Претприемништво и ExMBA за Mенаџмент. Комбинирајќи искуство и академско знаење, во 2016 година ја основа консултантската компанија за менаџмент BizzBee Solutions – која поддржува 200+ претприемачи и стартапи.

Ова предавање е дел од проектот „Ангажирање на приватниот сектор во образование за претприемништво“ кој во државата се спроведува од страна Младински образовен форум (МОФ) и Институт за европска политика (ЕПИ), со поддршка од Центарот за меѓународно приватно претприемништво (CIPE).

Сподели

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.