Пријави се да станеш Застапник за правда за деца и млади!

Учествувај во програмата за правда за деца за да научиш за детските права, вештини за мирно решавање конфликти и креирај решенија кои ќе помогнат секое дете да има пристап до правда!

Како застапник/застапничка ќе имаш можност да работиш со врвни експерти од повеќе области и да учествуваш на Ориентационен тренинг за човекови права и на работилница за време на која ќе научиш вештини за решавање на проблеми. По работилниците, заедно со другите застапници и под водство на ментор ќе имаш можност да креираш иницијативи и решенија за секое дете да има пристап до правда.

Истите иницијативи потоа ќе имате можност да ги претставите пред институциите и ќе бидете вклучени во процесот на креирање на политики за правда за деца.

Биди застапник за правда за деца и млади и пријави се на линкот.

Engineering tools for youth justice е проект кој МОФ го спроведува во соработка со УНИЦЕФ, а е поддржан од Делегацијата на ЕУ.

Сподели

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.