Радио МОФ и МОФ.мк се натпреваруваат за Сајт на годината

На наше задоволство, оваа година веб страниците на МОФ и Радио МОФ се номинирани во вкупно 3 категории за наградата Сајт на годината.

Минатата година, редизајнираната страница на МОФ ја доби наградата „Најдобар сајт на невладина организација“ за 2013. Оваа година поторно се наоѓа меѓу номинираните страници во истата категорија.

Радио МОФ пак, за прв пат е номиниран за оваа награда, во 2 категории. Радио МОФ пред само неколку денови го промовираше својот нов и редизајниран сајт. Затоа, особена чест ни е што Радио МОФ е номиниран во 2 категории за оваа награда.

 

Доколку сакате да гласате за radiomof.mk и mof.mk за наградата веб сајт на годината, тоа можете да го направите за следните категории:
radiomof.mk  –  „Најдобар дизајн“ и „Образование, Наука и Култура“
mof.mk – „Најдобар сајт за невладини организации“. 

Вашиот глас можете да го дадете на следниот линк, најдоцна до 5ти декември 2014.

 

И оваа година покрај гласовите на жири комисијата во вкупните гласови ќе влезат и гласовите на интернет посетителите. Се гласа со оставање на вашиот е мејл, по што пристигнува линк за гласање, од кој може да се гласа само еднаш.

Соодносот на финалните гласови е 60% на жири комисијата и 40% на гласовите од интернет посетителите. Гласањето од интернет посетителите ќе трае до 05.12.2014. Секој интернет посетител може да распредели 3 гласа во секоја категорија и тоа 10, 6 и 2 поени.

Победниците ќе бидат објавени на 11.12.2014 на свечената манифестација која ќе се оддржи во фоајето на МОБ во 19:00 часот, при што ќе се поделат симболични награди и плакети на победниците од секоја категорија.

Сајт на Годината е манифестација која по петти пат во Македонија ги избира најдобрите веб сајтови во повеќе категории. Избор за Сајт на годината е проект која има за цел да ги промовира, развива и поддржува интернет медиумите и севкупното интернет издаваштво во Македонија.

Сподели