Reborn Park во Велес

Медиа/Арт клубот – Велес на Младински образвовен форум, на ден 22.12.2018, со почеток од 12:00 часот, во дворот на НВО во Велес, го организира завршниот настан на клубот „Reborn Yard“.

Преку овој настан се планира интервенција во јавниот простор, поточно ќе се изврши репарирање и менување на покривната конструкција на Летниковецот, ќе се изврши фарбање на неговата конструкција, како и на клупите и постоечката маса. Исто така се планира покривање на ѕидот на зградата од Домот на НВО кој е нагрден со невкусни графити и на некои места е оштетена фасадата на Домот на НВО.

Целта е подигање на свеста кај граѓаните за уреден и незагаден јавен простор, искористување на јавниот простор и негово разубавување. Исто така, преку овој настан ќе се мотивираат и вклучат младите во разубавување на јавниот простор и би се промовирале волонтерските вредности, со што би испратиле позитивна порака во локалната заедница.

Сите велешани и велешанки, кои сакаат да учествуваат и да помагат за време на оваа акција се добредојдени.

Медиа/Арт клубовите се место за млади луѓе кои сакаат креативно да ги изразат своите ставови и идеи. Младите членови добиваат можност да научат како да снимаат видеа и аудио прилози, да создадат фото приказни, да научат за перформативна и урбана уметност и да ги користат новите медиуми и техники на уметност со цел да се постигне младински активизам и помагање на локалната заедница. Предавањата во Медиа/Арт клубот ги држат млади луѓе со искуство во ова поле на дејствување. Овие клубови спаѓаат под Програмата за младински активизам.

„Проектот е финансиран од Фондација Отворено општество- Македонија.“

Сподели

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.