Розово високо

Здраво студент(к)и и добредојдовте на сајтот на Младински образовен форум (МОФ) во делот специјално наменет за нашата кампања: Розово високо образование.

Кампањата Розово високо образование е резултат на спроведеното регионално истражување за перцепција на корупцијата во високото образование. Ова истражување МОФ го спроведе како дел од проектот Антикорупциска студентска мрежа во Југоисточна Европа, каде МОФ е членка заедно со организации од: Молдавија, Србија, Хрватска и Бугарија.

Регионалното истражување веќе е завршено и истото во целост (со најинтересните информации, методологијата и малку повеќе информации за мрежата) можете да го преземете на овој сајт.

Во овој момент тимот на АЦСН во МОФ работи на кампањата: Розово високо образование, чија главна цел е да ги промовира овие резултати и да упати јасни пораки до студентите за моменталната ситуација.

Кампањата Розово високо образование е саркастичен приказ на состојбите во високо образование. Иако розова и весела, таа се обидува да покрене свест за сериозноста на проблемот, притоа мотивирајќи ги студентите да реагираат и да се спротистават на појавата на корупција. 

Доколку сакате како студенти да се вклучите во кампањата, сите наши алатки ги оставаме отворени за да можете да си ги испринтате и да ни се приклучите во борбата против корупцијата во високото образование.

До сега овие алатки ги имаме во кампањата:

 1. Брошура од истражувањето
 2.  

 3. Алатки за кревање на свеста во борбата против корупција во високото образование

  • Галерија од постерите за кампањата: РОЗОВО високо образование

  •  

  • Галерија од стикерите за кампањата: РОЗОВО високо образование
  •  

    

  • Галерија од букмаркси за кампањата: РОЗОВО високо образование

  •  

  • Аудио поткасти.

   Бидејќи МОФ е шизичка организација имаме и он лајн радио, и за да не остане неискористено решивме да направиме и кратки реклами за кампањава кои се достапни тука.

Во продолжение можете да го видите Инфографикот од регионалното истражување на перцепцијата за корупција во високото образование

Сподели

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.