Средношколски ЕУ квиз

Во рамките на проектот Акција за Европа, Младинскиот образовен форум во период од две години има организирано повеќе од 60 работилници на различни теми од областа на евроинтеграцијата во средните училишта низ цела Македонија.

Во петок на 28.05.2010 година со почеток во 16 часот МОФ го организира првиот средношколски квиз за Европска Унија во просториите на ЕУ Инфо Центарот во Скопје. Квизот е од натпреварувачки карактер, а главната награда за првото место е учество на интернационален летен камп. Во квизот учество ке земат тимови од СУГС ,,Раде Јовчевски Корчагин“ , СУГС ,, Георги Димитров“, СУГС ,, Орце Николов “, СУГС ,, Зеф Љуш Марку“ сите од Скопје , како и 2 тима од ДСУ ,,Методија Митевски Брицо“ од Делчево. Тимовите се избрани од учениците кои ги имаат посетувано ЕУ работилниците во изминатиот период.

Сподели

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.