Станица: Студентска 7.0, настан за студенти

Младински образовен форум со задоволство ве поканува на првиот настан по повод одбележувањето 20 годинишнината од основањето на организацијата – „Станица Студентска 7.0″

На 23 април 2019 (вторник) со почеток во 12:00 часот на Правниот факултет „Јустинијан Први“ сите млади луѓе, студенти и останати заинтересирани ќе имаат можност да посетат алтернативни предавања, да се информираат и зачленат во младински и студентски организации, да учествуваат во работилници и да разменат искуства и идеи.

Во склоп на „Станица: Студентска 7.0“ е организиран саем на дваесет младински организации, а покрај тоа ќе се одржат различни интересни предавања и работилници од страна на студенти, професори и експери, како и целодневна “чил зона“ организирана заедно со „Board game café Samo”.

Програма за „Станица: Студентска 7.0“.

Перон 1: Саем на студентски и младински организации

Перон 2: Чил Зона  со „Board game café Samo”.

Перон 3:

12:00 – „Соларен потенцијал на РСМ – индивидуално и индустриско ниво“ – Ведран Симовски, Ангела Најдоска, Војдан Андонов и Дејан Димитриев, студенти на Факултетот за електротехника и информациски технологии;
13:00 – „Вакцини современ јавно здравствен проблем“  Ана Мицевска и Софиа Колева, Македонска Медицинска Студентска Асоцијација, под менторство на проф. др. Владимир Трајковски од Филозофски факултет, и претседател на Македонското научно здружение за аутизам.;
14:00 – „Како да си направиш пиво“ – Емилија Кавазова и Валентина Велкова, студенти од Факултетот за земјоделски науки и храна;
15:30 – „Вашите права при претрес на улица“ – Адвокат Јанаки Митровски;
16:15 – „Иднината на човештвото и вештачката интелигенција“ – Д-р Игор Трајковски;
17:15 – „Експериментот на Милграм: покорност кон авторитет“ – Владимир Петрушевски.

Перон 4:

11:15 – „Multi-potential“ – Леана Таќи;
13:00 – „Неформалните институции и демократијата“ – Проф. Д-р Ненад Марковиќ;
14:00 – „Демократија и револуција“ – Проф. Д-р Ристо Солунчев;
15:30 – „Треба ли да стравуваме од модерната технологија и вештачката интелигенција- филозофски дилеми“ – Проф. Д-р Владимир Давчев.

 

Настанот е поддржан од Фондациите Отворено општество во склоп на „Проектот за образовни центри за советување и алумни стипендисти на Фондациите Отворено општество“ 

Сподели

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.