„Street (sm)Аrts” – работилница за улична уметност

Младински образовен форум во рамките на Медиа/Арт клубот-Скопје отвара повик за учество на работилница за улична уметност. Работилницата ќе се реализира еднаш неделно во периодот од 8ми ноември до 27ми декември за време на викенди, односно сабота во 16:00 часот во просториите на МОФ. Едно предавање е во времетраење од 2 часа.

Целта на работилницата е да соедини млади и креативни луѓе кои имаат интерес за уличната уметност и да им се овозможи учење на основните техники, како типографија, калиграфија, илустрација и изработка на шаблони. По завршувањето на работилницата, сите визуелни дела ќе бидат изложени на финален настан – изложба.

Во текот на работилницата, учесниците ќе имаат шанса да работат со искусни предавачи во полето на типографијата, калиграфијата, графити уметноста и илустрациите.

Повикот е отворен за сите заинтересирани млади луѓе, а пријавувањето е најдоцна до 6ти ноември 2014 година, преку пополнување на формуларот на следниов линк. Напоменуваме дека не е потребно претходно искуство на темата.

Обуките се бесплатни и ќе бидат спроведени на македонски јазик. Повеќе информации може да добиете на petar_antevski@mof.org.mkили на 02/3139-692.

Сподели