[Трибина]: Кој ја одржува етиката во универзитетската заедница?

ДИСКУСИЈА ЗА ЕТИЧКИОТ КОДЕКС НА УНИВЕРЗИТЕТОТ И НЕГОВАТА ПРАКТИЧНА ПРИМЕНА

Poster CoC UKIM [priprema] - 180Приклучете се на дискусијата за задачите на академските институции во спроведувањето на правилата предвидени со етичките кодекси и нивната важност за почитување на правата на студентите на 17.11.2011 (четврток) во 12 часот на Економски факултет – Скопје, Амфитеатар 1.

На трибината ќе говорат:

г. Никола Главниче, Студентски правобранител на УКИМ

проф. д-р Велимир СтојковскиРектор на УКИМ

проф. д-р Кирил Темков

г. Ѓорѓи Илиески, Инспекторат за високо образование 

г. Иван Живковски – Претседател на Студентски парламент на УКИМ

г. Атанас Димитров, Младински образовен форум, Платформа за студентски плурализам

Трибината е во организација на Студентскиот правобранител на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во соработка со Студентскиот парламент на Универзитетот, Младински образовен форум и организациите членки на Платформа за студентски плурализам, a поддржана од Ректорот на Универзитетот, проф.д-р Велимир Стојковски.
Сподели