Тура на „Ненаучена лекција“ – Кунстверкштат

Аматерската театарска група Кунстверкштат започне својот театарски караван на претставата „Ненаучена лекција“ со изведбата во Велес на 11 декември во салата „Бели мугри“ со почеток во 19:00 часот.

Претставата „Ненаучена лекција“ е најновиот проект на групата и ќе биде изведена во 5 градови во Македонија вклучувајќи ги Велес, Неготино, Струга, Тетово и Скопје. „Ненаучена лекција“ е работена според текстовите „Ќелавата пејачка“ и „Лекцијата“ на Ежен Јонеско.

Кунстверкштат е група на млади ентузијасти и љубители на театарот функционира во склоп на Медиа/Арт клубот Скопје на Младински образовен форум. Започна како идеја на двајца, а прерасна во друштво без граници на креативност, посветеност и младинска критична мисла. Групата започна со работа во февруари 2014 како интерактивна работилница за перформанс и до сега има настапувано на повеќе настани како „Кој се плаши од молкот лош?“, конференцијата за друштвени медиуми и активизам „Engage”, Skopje Creative Hub, окупацијата на УКИМ „Автономна зона“ како и самостојните изведби на своите перформанси.

Во претставата играат:

Г-ѓа Смит – Марина Таневска
Г-дин Смит – Ангел Таневски
Г-ѓа Мартин – Константина Миновска
Г-дин Мартин – Дејан Јованов
Мари, слугинка – Срна Дуковска
Пожарникарскиот капетан – Петар Мукоски
Професорката – Ивона Кузмановска
Ученичка – Ива Цветановска, Јана Бангиева

Овој проект на Кунстверкштат е предводен од Ангела Стојановска и Петар Антевски.

Распоред на изведби:

Велес – 11.12.2015 (петок) сала „Бели мугри“
Неготино – 13.12.2015 (недела) Центар на културата „Ацо Ѓорчев“
Скопје – 15.12.2015 (вторник) Академска сцена – ФДУ
Струга – 20.12.2015 (недела) Дом на културата
Тетово – 26.12.2015 (сабота) Лоја

Влезот за сите изведби на претставата е бесплатен.

 

Сподели

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.