Турнир на измешани тимови

На 2ри јули, во просториите на МОФ се одржа Турнирот на измешани тимови чија цел е дебатните тренери, судии и дебатерите од почетните и напредниот клуб на програмата преку дебата во измешани тимови да споделат дебатни вештини и знења.Низ 4 дебатни рунди, секој од учесниците на турнирот имаше прилика да дебатира во форматот Британска Парламентарна дебата и да се запознае со начинот на определување победник во овој формат. Учествуваа вкупно 8 тима и 4 дебатни судии, а финалето беше проследено од 30тина дебатери дел од почетните и напредниот дебатен клуб. Тимот кој освои најмногу поени беше составен од Мартин Божиноски и Јована Маројевиќ. По завршувањето на Турнрот дебатерите кои оваа година посетувале дебатни предавања ги добија сертификатите за успешно помината дебатна обука. Оваа активност беше поддржана од Civica Mobilitas.

Сподели

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.