Улична уметност во Куманово

К’д Куманово “кеф“ не дава од уметност нема да боли глава!

Младински образовен форум – Куманово, на ден 24-25.12.2018 (понеделник и вторник), со почеток од 12:00 часот, на ул. Доне Божинов (спроти автобуската станица), користејќи ја алатката стенсил ќе цртаат мурал како Батко Ѓорѓија ја влече темната (загадената) страна од градот и ја покажува убавината која ќе биде претставена со различно обоени цртежи.

Целта на овој настан е да ја разубавиме јавната површина која се наоѓа на фреквентно место за многу Кумановци и Кумановки. Веруваме дека преку нашата активност ќе допринесеме за поубаво Куманово и ќе ги разведрува и младите и возрасните од општеството.

Сите кои сакаат да учествуваат и да помагаат за време на оваа активност се добредојдени.

Проектот е финансиран од Фондација Отворено општество – Македонија.

Сподели

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.